Tvangsoverspisning Binge Eating Disorder (BED)

Tvangsoverspisning er den hyppigst forekommende spiseforstyrrelse. Det er samtidig en overset og en forholdsvis ukendt lidelse, som mange mennesker ikke ved eksisterer.                   

  • Er tanker om mad, krop og vægt dominerende i dit liv og er din livskvalitet påvirket af negative tanker.
  • Har du jævnligt overspisninger, hvor du spiser markant mere mad end du ellers gør.
  • Oplever du en følelse af kontroltab, når du overspiser og har du svært ved at stoppe spisningen.
  • Oplever du følelser som skyld og skam efterfølgende.

Ovenstående punkter er kendetegn, der er karakteristiske for tvangsoverspisning. Hvis dine overspisninger optræder mindst én gang om ugen over en periode, har du muligvis spiseforstyrrelsen tvangsoverspisning. Her er intuitiv spisning et godt værktøj.

Intuitiv spisning er en evidensbaseret metode, der kan hjælpe dig med at få et naturligt forhold til dig selv og din mad. Gennem et kontrolleret samarbejde mellem dig og din krop, som jeg kan hjælpe dig med at opbygge, lærer du at stole på de signaler, din krop giver dig. Gradvist vil du opleve mere ro og balance i dit liv og at mad ikke længere “fylder” så meget men kan nydes med glæde og velbehag.

Afhængigt af din situation kan det være nødvendigt, at dit behandlingsforløb hos mig starter med vejledning i mekanisk spisning, hvor du regelmæssigt indtager hoved- og mellemmåltider. Dette er for at sikre, at din krop får den næring, som den har behov for og for at undgå overspisninger. Samtidig hjælper regelmæssig spisning dig til at mærke kroppens forskellige signaler for fx sult og mæthed.

Har du lyst til at vide mere, er du velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale.

Anoreksi

Forudsætningen for at jeg kan hjælpe dig er, at du er motiveret for at spise. Hvis du spiser mindre mad, end din krop har behov for, kan det være nødvendigt – både af hensyn til dig selv, men eventuelt også dine pårørende – at du spiser efter en kostplan. I den forbindelse kan jeg hjælpe dig med at sammensætte kostplanen, der består af de fødevarer, som du kan lide og som sikrer, at din krop får den nødvendige næring. Herved bliver det nemmere for dig at fokusere på selve spisningen.      

Når din krop igen er ”klar”, er intuitiv spisning et godt værktøj til at genskabe kontakt mellem dig og din krop.          

Intuitiv spisning er en evidensbaseret metode, der kan hjælpe dig med at få et naturligt forhold til dig selv og din mad. Gennem et kontrolleret samarbejde mellem dig og din krop, som jeg kan hjælpe dig med at opbygge, lærer du at stole på de signaler, som din krop giver dig. Gradvist vil du opleve mere ro og balance i dit liv og at mad kan nydes med glæde og velbehag. 

Har du lyst til at vide mere, er du velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale.